Coaching in transition

Wat is Coaching in Transition?

Mijn praktijk Coaching in Transition is opgericht vanuit de diepe overtuiging dat wanneer jij chronisch vermoeid bent of pijnen voelt die medisch niet veklaarbaar zijn, dat je in transitie bent naar een nieuwe versie van jezelf. De vermoeidheid en pijnen zijn signalen dat je door een enorme mentale, emotionele en soms spirituele groeispurt gaat. 

Dit proces gaat niet zonder uitdagingen! Over het algemeen zijn er 3 fasen die je doorloopt. Eerst is het onduidelijk waar je naar toegaat. Je zit in een fase van ‘niet weten’. Er is onzekerheid over het nieuwe is en wellicht weerstand om het oude los te laten. Want hoe graag je de verandering ook wilt, je laat iets bekends achter je, en dat kan ook verdrietig zijn! 

Op het moment dat je de opties ziet om jouw mogelijke toekomst te creeeren, zit je in de volgende fase, de zogenoemde ‘cocon’ fase. Je probleem is niet meer een probleem, maar gewoon een situatie. Je verandert van binnen door inzichten in je voelen, denken en doen. Je patronen worden helder zichtbaar en je herondekt de kwaliteiten die jou vooruit helpen. 

De laatste fase is gemarkeerd door helderheid. Je ziet de situatie nu duidelijk, voelt je sterk en vrij, denkt in mogelijkheden en hebt de energie om dingen te doen die hierbij passen. 

 

“Het is nooit te laat om te zijn wie je had kunnen zijn”

George Eliot

Jouw persoonlijk leiderschap

Coaching in Transition richt zich op burn out preventie door het versterken van het persoonlijk leiderschap van vrouwen. 

Vrouwen en werkende moeders hebben meer dan één baan die ze elke dag uitvoeren, ongeacht de hulp van eventuele partners. Vrouwen moeten zich ook (nog steeds!) meer bewijzen in hun functie dan mannen, wat stress en vermoeidheid met zich meebrengt. En hoewel iedereen weet dat de gezondheidsproblemen van vrouwen aanzienlijk verschillen van die van mannen, worden ze niet vaak meegenomen in het organisatiebeleid.

Coaching in Transition ondersteunt vrouwen om vanuit hun krachtige, authentieke zelf hun persoonlijk leiderschap vorm te geven in hun leven en werk.

 

“Een van de punten van kritiek die ik in de loop der jaren heb gekregen, is dat ik niet agressief of assertief genoeg ben en, omdat ik empathisch ben, dat ik zwak zou zijn. Ik verzet me daar volledig tegen. Ik weiger te geloven dat je niet zowel compassie-vol als sterk kunt zijn."

Jacinda Ardern (Prime Minister of New Zealand)  

Waar kan je me vinden?

Ik coach gewoon online: lekker makkelijk om in je agenda te passen, je verliest geen reistijd en het is ook nog eens ecologisch verantwoord 😉 Coaching in de comfort van je eigen huis of kantoor. En net zo effectief als een face to face sessie.

Als je in Amsterdam woont en je voorkeur gaat uit naar face to face coaching, dan is dat geen probleem! Dan kiezen we gewoon een lokatie in de stad voor de coachingssessies.